අවශ්ය ද්රව්ය :-
ඉස්සන් ග්රෑමි 500
අමු තුන පහ කුඩු තේ හැදි 1
මිරිස් කුඩු ෙමිස හැදි 1
කහ කුඩු තේ හැදි 1
උළු හාල් තේ හැදි ½
අඹරාගත් සුදුලුනු අමු ඉගුරැ තේ හැදි 1
රමිප කරපිංච අමු මිරිස් කරල් 5-6
බී ලුනු ලොකු ගෙඩි 1
තක්කාලි ග්රෑමි 100
මිටි කිරි කෝප්ප 1
සාදන ක්රමය :-
ඉස්සන්ගේ වලිගය පමණක් ඉතිරි වන්නට හැර පොතු ඉවත් කරන්න. එළවළු තෙල් රත් න්නට තබා එයට සුදුලුනු අමු ඉගුරැ දමා එය යාන්තමි බැදෙන විට රමිප කරපිංච එක්කර ඉන්පසු බී ලුනු සහ තක්කාලි දමා අනෙක් පහේ ද්රව්යයද දමා කලවමි රක යන්තමි බැදෙන්නට හැර මෙයට ඉස්සන් ටික දමා ගන්න. රස අනුව ලුණු යොද්ර පිටිකිරි එක්කර අවසානයේ අමුමිරිස් කරල් එක්කර ගන්න. අවශ්ය නමි කොත්තමල්ලි කොළ ටිකක් දමාගන්න.
No comments:
Post a Comment