Wednesday, February 24, 2010
දේශිය ආහාර
බණ්ඩක්කා කරිය
අවශ්ය ද්රව්ය :-
බණ්ඩක්කා ග්රෑමි 500
අමු මිරිස් කරල් කිහිපයක්
මිරිස් කුඩු ෙත් හැදි 1 ½ ක්
කහ කුඩු තේ හැදි ¼ ක්
පොල් කිරි
ලුනු ග්රෑමි 50
කරපිංචා
උළු හාල් තේ හැදි ½
කුඩු කර ගත් උමිබලකඩ තේ හැදි 2
තෙල් සහ ලුණු අවශ්ය පමණට
සාදන පිළිවෙල :-
සෝදා සුද්ධ කර ගත් බණ්ඩක්කා අගලේ කැබලිවලට කපා ගන්න. ලුනු සහ අමු මිරිස් හීනියට ලියා ගන්න. පොල් කිරි හැර ඉතිරි සියලුම ද්රව්ය භාජනයට දමා කලවමි කර ගන්න. භාජනයක් ළිප තබා එහි තෙල් රත් කර එයට මෙම මිශ්රණය දමා විනාඩි කිහිපයක් ලිප තබා තෙමිපරාදු කර මිරිකා ගත් පොල්කිරි එක් කර මද ගින්නේ පිස ගන්න.
තෙමිපරාදු බතක්
අවශ්ය ද්රව්ය :-
සහල් අවශ්ය ප්රමාණයට
හීනියට ලියාගත් රතුලුනු ග්රෑමි 100
කරදමුංගු
රමිපෙ කරපිංචා අවශ්ය ප්රමාණයට
හීනියට ලියාගත් සුදු ලුනු බික් 3
ලුණු අවශ්ය පමණට
බටර් ස්වල්පයක්
සාදන පිළිවෙල:-
සහල් ටික සෝද්ර බත පිසිමට ඇති පමණට වතුර සහ ලුණු එක් කර බත පිස ගන්න. භාජනයක් ළිප තබා ඊට බටර් ටික දමා රත්වු පසු එයටම අනෙකුත් කුළු බඩු සියල්ලම එකතු කර හොදින් තෙමිපරාදු කර ගන්න.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment